Hoi, ik ben Lienke

Praten en schrijven kan ik als de beste. Toch zal ik het proberen zo kort mogelijk te houden. Heb je je bakkie koffie al gepakt? Lees snel verder of neem hieronder direct contact op.

Hoi!

Ik, Lienke (geboren op 13 maart 1991 te Leeuwarden) en ben een echt ochtendmens. Dankzij de ochtenden ben ik fitter, gelukkiger en succesvoller geworden. Door de ochtend lees jij nu dit verhaal op mijn persoonlijke website.

In 2014 werkte ik als producer bij EndemolShine Nederland. Afgestudeerd als Kunstmanager aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht was ik helemaal klaar om de mediawereld te ontdekken. Helemaal gelukkig met mijn droombaan en met mijn dikke 9 op mijn afstudeer-bul. Toch moest ik wennen aan het ritme van een fulltime baan, het vele reizen en het geen tijd meer hebben voor mijn hobby’s zoals sport. Ondanks mijn droombaan voelde ik me geleefd en dat moest anders. Heel spontaan besloot ik in april 2014 eerder op te staan om te gaan hardlopen. Nou ja… spontaan… mijn ouders zijn ochtendmensen dus die hebben me onbewust beïnvloed, dat weet ik zeker.

Heb ik het toch vrij vlot verteld hé? Vanaf 2014 zat ik ook in een sneltrein. Een fulltime baan, veel op reis, het opzetten van een eigen website, ineens aanvragen krijgen voor mijn website, op events worden uitgenodigd, zelf meer ondernemen en dingen uitproberen en uitgroeien tot één van de grootste platformen.

Door Dear Good Morning komen er ook diverse presentatieklussen op mijn pad, zoals het presenteren van virtuele lessen bij Basic-Fit, maak ik work-outs en video’s voor Red Bull en presenteer ik voor Supporter van Sport.

Mijn droom is om een eigen ochtendshow op tv of op de radio te krijgen waar ik nog meer mensen enthousiast wakker kan en mag maken. Een combinatie van alle leuke items in de Ellen DeGeneres Show en Nederland in Beweging. Zie je het al voor je?

Mensen omschrijven me als enthousiasteling, ondernemer, druk, serieus, hard als het moet en eerlijk.

Toen de wekker ging voelde het alsof de hele wereld over mij heen was gelopen, maar toch wilde ik bewijzen aan mezelf dat ik wel genoeg discipline had. En aan die vrienden die me hadden uitgelachen. Met moeite, maar het hardlopen op de vroege morgen was een feit.

Die ochtend heeft mijn hele leven veranderd. Ik kreeg zoveel energie van de ochtend dat ik het vaker ging doen. Als bewijs naar mezelf uploadde ik elke keer een foto van mezelf op de vroege morgen. Dit bewijs gooide ik overal waar het maar kon online, zodat ik mezelf motiveerde om elke ochtend weer iets energieks te doen. Al snel gingen anderen merken dat ik vrolijker, productiever en fitter. Ik werd echt als de energieke ochtendfreak gezien op mijn werk en ging aan de slag om mijn collega’s te motiveren om te gaan sporten op de vroege morgen. Dit mondde zelfs uit in de EndemolShine Nederland Bootcamp. Als snel besloot ik hetzelfde jaar een blog op te zetten om al mijn enthousiasme te delen.

Dit was het begin van Dear Good Morning. Inmiddels is Dear Good Morning een online platform met +100.000 bereik, een hele community, een eigen webshop, geef ik veel lezingen over de ochtend en is mijn boek Dear Good Morning inmiddels een bestseller geworden.

Mijn tijdlijn

Slide, swipe, scroll naar rechts voor meer!

He, its me!
Tijdens de kwalificatie wedstrijd (groep 6) Nederland - Malta scoorde Marco van Basten tijdens de penalty de 1-0. Mijn moeder kwam ook met een mooie schop: Ik werd geboren. gewoon thuis, wel zo handig.. Kon mijn vader de wedstrijd afkijken.
juli 2009
HKU Utrecht
Afgestudeerd aan de HKU! Ik wilde in de creatieve sector blijven maar vooral ook iets gaan doen met regelen. Toen ik op mijn 12e eens achter de schermen bij tv mocht kijken, wist ik het zeker! Niets liever dan achter de schermen werken bij televisie. Ik deed auditie bij de HKU, werd toegelaten en liep in mijn 3e jaar stage bij Endemol Shine Nederland. Ik mocht er gelijk blijven werken, wow!
2014 - 2016
Fitgirl producer
Zo werd ik genoemd. "Oh die ene producer die alleen maar gezonde dingen op de set wilt en altijd eerst gaat sporten!" maar ik vond het belangrijk! Ik regelde zelfs bedrijfsbootcamp voor Endemol Shine. Ik vond het zo te gek om mensen energie te geven op de vroege morgen, ik ging er over bloggen.
2014
Het word toch...
Dear Good Morning.. Na 2 jaartjes bloggen en de gezonde producer uithangen merkte ik aan alles: ik wil mijn blog serieus gaan nemen. Ik wil echt iets gaan doen met mensen een energieke ochtenden geven. In april 2016 besloot ik volmondig JA te zeggen op mijn geboren business Dear Good Morning.
mei 2017
Bestseller
In 2020 kwam mijn boek Dear Good Morning uit. Met als doel: nog meer mensen inspireren voor energieke ochtenden. Het boek stond maar liefst 3 weken lang in de Bestseller 60! Mijn trots!
augustus 2022
En nu..
In 2023 besloot ik wat meer te lummelen want oh oh oh wat was er veel gebeurt de afgelopen jaren! Ik focus me nu op mijn eigen community, het schrijven van een nieuw boek en het geven van leuke keynote presentaties!
13 maart 1991
100% Vrije Scholer
In 2009 rond ik een lange Vrije School periode af. Wat begon in de peuterklas, eindigde met een geweldige 12e klas met een Havo-diploma op zak. Ik ben mijn ouders enorm dankbaar dat ze mij deze Vrije School ervaring hebben gegeven. Creatief, vrij en ontdekken wie ik ben!
juni 2014
Endemol Shine
Mijn droom was uitgekomen. Wat begon als stagiaire, junior producer rolde uit in producer: Alles achter de schermen regelen bij o.a. TV Makelaar Mission Impossible 2014 (RTL4), Holland's Next Top Model 2013, 2014 en 2015 (RTL5) tot aan het online reisprogramma Wander.
2014
Sundtrend
Al gauw besloot ik te willen onderzoeken hoe ik mensen energieker en gezonder kon krijgen, ook in de tv wereld. mijn blog noemde ik Sundtrend (gezonde trend in het Deens) en besloot voor een tijdje in Kopenhagen te wonen om mijn ideeën uit te werken. Ik maakte video's, ging veel bloggen en veel nadenken.
april 2016
Fitlist award
En toen ging het snel. Ik werd de Ochtendgek van Nederland, kreeg wekelijks interviews, kwam op de radio en won een belangrijke fitlist award. Daarnaast was ik elke maandag op de radio bij Giel Beelen om een workout te geven. Ja.. die ochtendgek Lienke is on a mission! Mensen energiek uit bed halen.
augustus 2020
Journal
Het boek was een succes dat mijn uitgever en ik er een journal van gingen maken. In 70 dagen de perfecte ochtendroutine creëren die werkt voor jou! Ook dit liep als een trein.
2023 - 2024

Dit is mijn portfolio

“Krijg in een korte video een duidelijker beeld wat ik allemaal heb ik gedaan en wat ik te bieden heb.
Let op: dosis aan energie op je beeldscherm.”

Klik op de video voor mijn video CV

Video afspelen