Over Lienke

Praten en schrijven kan ik als de beste. Toch zal ik het proberen zo kort mogelijk te houden. Heb je je bakkie koffie al gepakt?

Hoi!

Ik, Lienke (30 jaar), ben een echt ochtendmens. Dankzij de ochtenden ben ik fitter, gelukkiger en succesvoller geworden. Door de ochtend lees jij nu dit verhaal op mijn persoonlijke website.

In 2014 werkte ik als producer bij EndemolShine Nederland. Afgestudeerd als Kunstmanager aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht was ik helemaal klaar om de mediawereld te ontdekken. Helemaal gelukkig met mijn droombaan en met mijn dikke 9 op mijn afstudeer-bul. Toch moest ik wennen aan het ritme van een fulltime baan, het vele reizen en het geen tijd meer hebben voor mijn hobby’s zoals sport. Ondanks mijn droombaan voelde ik me geleefd en dat moest anders. Heel spontaan besloot ik in april 2014 eerder op te staan om te gaan hardlopen. Nou ja… spontaan… mijn ouders zijn ochtendmensen dus die hebben me onbewust beïnvloed, dat weet ik zeker.

Toen de wekker ging voelde het alsof de hele wereld over mij heen was gelopen, maar toch wilde ik bewijzen aan mezelf dat ik wel genoeg discipline had. En aan die vrienden die me hadden uitgelachen. Met moeite, maar het hardlopen op de vroege morgen was een feit.

Die ochtend heeft mijn hele leven veranderd. Ik kreeg zoveel energie van de ochtend dat ik het vaker ging doen. Als bewijs naar mezelf uploadde ik elke keer een foto van mezelf op de vroege morgen. Dit bewijs gooide ik overal waar het maar kon online, zodat ik mezelf motiveerde om elke ochtend weer iets energieks te doen. Al snel gingen anderen merken dat ik vrolijker, productiever en fitter. Ik werd echt als de energieke ochtendfreak gezien op mijn werk en ging aan de slag om mijn collega’s te motiveren om te gaan sporten op de vroege morgen. Dit mondde zelfs uit in de EndemolShine Nederland Bootcamp. Als snel besloot ik hetzelfde jaar een blog op te zetten om al mijn enthousiasme te delen.

Dit was het begin van Dear Good Morning. Inmiddels is Dear Good Morning een online platform met +100.000 bereik, een hele community, een eigen webshop, geef ik veel lezingen over de ochtend en is mijn boek Dear Good Morning inmiddels een bestseller geworden.

Heb ik het toch vrij vlot verteld hé? Vanaf 2014 zat ik ook in een sneltrein. Een fulltime baan, veel op reis, het opzetten van een eigen website, ineens aanvragen krijgen voor mijn website, op events worden uitgenodigd, zelf meer ondernemen en dingen uitproberen en uitgroeien tot één van de grootste platformen.

Door Dear Good Morning komen er ook diverse presentatieklussen op mijn pad, zoals het presenteren van virtuele lessen bij Basic-Fit, maak ik work-outs en video’s voor Red Bull en presenteer ik voor Supporter van Sport.

Mijn droom is om een eigen ochtendshow op tv of op de radio te krijgen waar ik nog meer mensen enthousiast wakker kan en mag maken. Een combinatie van alle leuke items in de Ellen DeGeneres Show en Nederland in Beweging. Zie je het al voor je?

Mensen omschrijven me als enthousiasteling, ondernemer, druk, serieus, hard als het moet en eerlijk.